1 sprawa = 1 temat
Re: Jestem nowym Nabywba BAIC 3

Post autor: rafi993 »

Nie pociesza mnie ta wiadomość. Od początku popylam na gazie. U mnie jest spoko. Dzisiaj jadę na pierwszy serwis po 15tys. W sumie check mi się zapalił ostatnio i nie gaśnie. Ciekawe co powiedzą w serwisie. Auto idzie jak szło.
Baic 3
Baic 3

Post autor: Baic 3 »

U mnie też zaczęło się od tego, że ciągle checki się palił . Na przeglądzie przed 15 tys km powiedzieli że trochę luzy w zaworach były ale ogólnie nic nie wykryli i jest super . Przejechałem jeszcze jakieś 2 tys km i znów check zaczął się palić i nierówno chodził silnik jak był zimny , do tego stopnia że nie miał siły przy przyspieszaniu. Musiałem zatrzymywać się i wyłączać auto i znów zapalać . Potem było ok . Ale jak zimny był to znów to samo ... Też zaczęło się zdążać nawet jak był rozgrzany, że jak powoli zbliżałem się do świateł i się zmieniły wrzucałem na dwójkę i zaczynał znów nie mieć mocy i delikatnie wpadał w wibracje . Musiałem zjeżdżać na bok i znów gasić auto . Było to uciążliwe bo czy światła czy skrzyżowanie za każdym razem musiałem na 1 wrzucać nawet jak auto się toczyło, żeby nie stracił mocy ... Wkońcu pojechałem do serwisu a później zaczął się koszmar
Baic 3
Baic 3

Post autor: Baic 3 »

Gdy w serwisie pytałem czy czasem to nie jest od gazu bo potrzebuje wyższej temperatury żeby się bez problemu przełączył to byli opryskliwi, że sami dojdą co mu jest i że nie mają takiej informacji żeby to przez instalację LPG. Ale jestem pewien że to przez gaz bo już wycofują się z LPG w Baicach 3

A na benzynie też miałeś takie objawy? Zawory mogłyby się zgadzać, aczkolwiek trochę za wcześnie na nie. W tym silniku nie ma hydraulicznej regulacji zaworów. Jak w fordach kiedyś. Znosiły gaz, ale co ok. 60 tyś zalecana była regulacja zaworów. Tutaj to wymiana szklanek. A czy jest ktoś na forum kto śmiga na gazie i ma już nabite więcej kilometrów?
jerzy z Gliwic
jerzy z Gliwic

Post autor: jerzy z Gliwic »

Dowiedziałem się że w serwisach mają bezpłatnie wymieniac w Baic 3 monitory dotykowe z 8 na 10 i maja byc w j,polskimn
Apple CarPlay/Android Auto . A co do lpg BAIC 3 LPG
Instalację LPG do Baika Trójki wstrzymano do odwołania. Nie jesteśmy pewni, czy i kiedy gaz do BAIC 3 wróci.taka jest informacja z Dixi Car

Co do nowych ekranów dowiedziałem się w dwóch ASO że faktycznie będzie taka akcja. Na OtoMoto można już zobaczyć nowe auta z tymi nowymi ekranami. Jednak na dzień 23.10 nie było jeszcze wiadomo kiedy ta wymiana nastąpi.
Imię: Dawid

Post autor: LordP »

Ekrany już są i można je wymieniać.
Nareszcie jest polski język oraz AA i CA, a i kamera przez to, że większa to fajniej to wszystko wygląda
Doszły jeszcze jakieś nowe funkcje oprócz AA i AC?
Imię: Dawid

Post autor: LordP »

polskie menu, nawigacja po podłączeniu telefonu i udostępnieniu danych
Zulus
Zulus

Post autor: Zulus »

Dzień dobry.
A ekrany wymieniają za darmo? Mnie powiedziano, że ekran za free, ale robocizna 200 zł. Taką informację otrzymałem w Zielonej Górze.
ODPOWIEDZ